Basis cursus 2 start 27 september 2023 

Kennis maken met de beginselen van Theatersport of de discipline verder ontdekken... kan in basis cursus 2. 

Deze cursus sluit aan bij de beginnerscursus en kan gevolgd worden door deze deelnemers. Ook startende speler kunnen zich aanmelden. Centraal staat de gezellige, positieve en vooral veilige sfeer. Allemaal onder het motto: “Doe het! Maar doe het niet TE goed!” We trainen opnieuw het accepteren en "Ja" zeggen. 

Je traint ook o.a:

Basiscursus 2  start op: woensdagen 

Tijd: 20:00 uur tot 22:00 uur

Locatie: Het is in Zoetermeer hoogstwaarschijnlijk wijk Rokkeveen.

Info aan aanmelden kan via: info@theatersportzoetermeer.nl of theatersportzoetermeer@hotmail.com

Kosten: 115 euro (7 avonden)

Overige info: In maart 2023 is een beginnerscursus gestart. Verwacht wordt dat deelnemers van deze cursus zich zullen aanmelden. Waardoor we niet geheel terug gaan naar de basis, dit zullen we kort gaan trainen. Nieuwe onervaren spelers kunnen zich daarom ook aanmelden. Er waren 14 deelnemers voor deze cursus. 

Vervolgcursus

Na de beginnerscursus kunnen diverse vervolgcursussen starten. Spelers raken meer en meer gewend om te improviseren. Hierdoor is de eerste spanning er af en is er ruimte voor licht complexe spelvormen. Afhankelijk van de wensen van de groep kunnen er diverse technieken worden getraind.

Denk bijvoorbeeld aan:

De eerst volgende vervolgcursus start op: --- Nog niet gepland ---

De vloer op cursus

Deze cursus is geïnspireerd op het bekende Human Tv format. Voor meestal 2 spelers wordt een scene geschetst waarbij er tegenstrijdige belangen zijn. Vervolgens wordt er een punt afgesproken waar de scene start. Bijvoorbeeld met de zin: ".....dus jij wilt bij me weg!"

In deze cursus draait het niet om spelvormen maar om (mooi) spel. Eenvoudige technieken maken de scene al interessant. Je traint onder andere:

De eerst volgende Vloer op cursus! start op: --- Nog niet gepland ---

Externe trainingen 

Een nieuwe groep met nieuwe input en energie is altijd leuk. Diverse Theatersportverenigingen hebben training gekregen van Iwan. Ik sta open voor nieuwe groepen in de regio Randstad. 

Groepen die o.a. training kregen waren:

Elke cursus training begint met een warming up (Wup). Dit zijn gekke grappige oefeningen of mindbreakers. Daarna volgen oefeningen aan de hand van het thema die we training. Vervolgens worden games of scenes gespeeld met facetten uit de oefeningen. Meestal sluiten we de training af met een cooling down.