Spaghettimonster: Smullen dit verhaal!

Dit bericht had een Theatersport scene kunnen zijn. Het is echt…

Mogen mensen op hun pasfoto een vergiet op hun hoofd hebben? Daar besluit de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland over.
De zaak is aangespannen door een vrouw  uit Nijmegen. De vrouw is pastafari, oftewel een aanhanger van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Toen ze twee jaar geleden een identiteitskaart en een rijbewijs aanvroeg, werden haar pasfoto’s geweigerd door de gemeente. Ze had namelijk een vergiet op haar hoofd. In de regels voor pasfoto’s staat dat het hoofd gedeeltelijk bedekt mag zijn, maar alleen om religieuze redenen, zoals een hoofddoek of een tulband. Dat was bij haar ook het geval, zei de vrouw, en ze stapte naar de rechter. Die wees haar eis af. Daarop ging ze naar de Raad van State.

De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan, uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. 
Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Het geloof heeft geen geboden, maar acht zogeheten liever-nieten. De hemel bestaat uit een biervulkaan en strippers en opwarming van de aarde komt volgens gelovigen door het verdwijnen van piraten. 

spaggmonster01